Когда очень не уверен, то хочется поддержки

 



Всеукраинский совет церквей поддержал законодательную инициативу президента Зеленского насчет запрета УПЦ МП (см. текст и видео)


Неловко напоминать недавнюю историческую параллель.

Совещания с вопросами и ответами.

Интересно, они все понимают, на что подписались?

 Кого отвергли?

 Из чувства долга цитирую ещё раз:

Иисус говорит им: неужели вы никогда не читали в Писании: камень, который отвергли строители, тот самый сделался главою угла? Это от Господа, и есть дивно в очах наших?

Потому сказываю вам, что отнимется от вас Царство Божие и дано будет народу, приносящему плоды его;

и тот, кто упадет на этот камень, разобьется, а на кого он упадет, того раздавит. (Матфея 21:42-44)

Раздавит же.

P.S. 19.08.2024

Декілька днів тому президент Зеленський опублікував заяву, в якій вказав, що нібито отримав «підтримку» прийняття тоталітарного законопроекту 8371 від ВРЦіРО.

Правозахисний ресурс «SavetheUOC» публікує прес-реліз міжнародного адвоката УПЦ Роберта Амстердама, який спростовує цю відверту маніпуляцію.

Адвокат зазначає (https://t.me/kozakTv1/38547), що заява Зеленського навмисно вводить людей в оману.

Хоча онлайн-зустріч із обраними членами ВРЦіРО і відбулася, на неї не було запрошено жодного представника УПЦ. 

«За словами експертів, з якими ми спілкувалися, згідно зі статутом, ВРЦіРО не може зробити будь-яку заяву без повного консенсусу всіх членів, незалежно від того, були вони присутні на даному засіданні чи ні»,

 — вказує Роберт Амстердам. 

«Той факт, що український уряд використав певну лінгвістичну двозначність, щоб виготовити цю дезінформацію як частину просування свого закону про релігійні чистки, має викликати глибоке занепокоєння у всіх, хто дбає про верховенство права в Україні».

За словами профільного спеціаліста, який консультував Amsterdam & Partners LLP (він побажав залишитися анонімним), зустріч мала значний політичний тиск:

«Опубліковано відео про зустріч із президентом. Це була дуже дивна обстановка, яка нагадала мені зустріч Путіна з його радою безпеки перед повномасштабним вторгненням, і всі читали свої інструкції: «Так, пане президенте, дякую, пане президенте, дуже добре, пане президент.

Подібним чином всі присутні релігійні лідери підтримали ініціативу 8371. Але мене вразило те, що римо-католицький архієпископ Кривицький (приблизно о 12:40) фактично сказав, що УПЦ ніколи не засуджувала російську агресію. Не знаю, що було б гірше: якби він не знав про їхні заяви, чи якби відверто брехав».

Роберт Амстердам підкреслює, що керівництво УПЦ неодноразово засуджувало війну Росії проти України. В тому числі, нещодавно, 27 березня 2024 року, коли УПЦ чітко заявила, що «заклики до знищення України та виправдання військової агресії не узгоджуються з Євангельським вченням».

За словами адвоката, рішення президента Зеленського поширювати дезінформацію є явним зловживанням довірою перед поштовхом до голосування за законопроект 8371 цього тижня.

«Моє запитання до всіх прихильників України: чому вони, якщо вважають цей закон обґрунтованим і необхідним для національної безпеки, повинні продовжувати брехати про нього? Чому вони брешуть про Всеукраїнську Раду Церков, чому перекручують заяви православного керівництва у Туреччині?»,

 – каже правозахисник. 

«Вони не можуть правдиво підтримати 8371 на основі будь-якого фактичного аналізу цього законопроекту – усі, від ООН до Англіканської Церкви та власного юридичного департаменту Ради, визначили дуже чіткі порушення міжнародного права в цьому дискримінаційному законопроекті».

Амстердам підсумовує: 

«Ця нахабна спроба оголосити поза законом цілу деномінацію зруйнує надії України коли-небудь приєднатися до ЄС і поставить її в чистилище міжнародного права – все в ім’я короткострокових націоналістичних політичних цілей однієї екстремістської фракції. Це велика ганьба, яка не служить інтересам України».


home page 


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

ШКОЛЬНУЮ МАТЕМАТИКУ – ЗА ГОД!

Арабская вязь на христианской иконе

Восстановление хронологии